Paylaş, dönüştür, hayata + değer kat

Proje Ortakları

  • AIMPLAS, Asociación de Investigación de Materiales Plásticos y Conexas, İspanya, Araştırma Merkezi:

Valensiya’da yer alan AIMPLAS, 1990 yılında 500 bağlantılı şirketle kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Çalışma alanı ısı ile sertleşen plastik ve termoplastik maddeler ve ürünler ile ilgili araştırma ve geliştirme yapmaktır.

Projedeki Rolü: Projeye dahil olan şirketlerin plazma ile katalitik hidro-gazifikasyon ve yeniden kaynaştırma optimizasyonuna destek sağlamak. Aynı zamanda URBANREC projesinin koordinatörü olarak bölgelerde yapılacak uygulamalardan sorumludur.

 

  • FhG-ICT, Fraunhofer Institute for Chemical Technology, Almanya, Araştırma Merkezi:

Fraunhofer ICT, kimyasal enerji kaynakları, elektrokimya ve ölçümleme, çevre mühendisliği ve polimer teknoloji konusunda süreçler ve ürünler araştırıp geliştirmek üzere çalışır.

Projedeki Rolü: Solvesis sürecinin, ikincil polyol tasfiyesinin optimizasyonuna ve uygulamalara destek sağlamak.

 

  • CENTEXBEL, Belgian Textile Research Centre, Belçika, Araştırma Merkezi:

CENTEXBEL Belçika Tekstil endüstrisinin araştırma ve teknoloji geliştirme alanıdır. Burada, araştırma & geliştirme, eğitim ve test etme/ölçümleme şeklinde üç ana iş yürütülmektedir. CENTEXBEL’in test etmede standartlaşmış ve kabul görmüş bir sistemi vardır. “Flaman Plastik Merkezi” ile birleştikten sonra, uzmanlık alanını tüm termoplastik süreçlere kadar genişletmiştir

Projedeki Rolü: Tekstil geri dönüşümüne ve partner olan diğer şirketlerin süreçlerine destek olmaktır.

 

  • IOS-PIB, Institute of Environmental Protection – National Research Institute, Polonya, Ulusal Araştırma Merkezi:

Çevre Bakanlığı tarafından yönetilen IOS-PIB, 8 profesör, 35 doktor ve 100 üzerinde uzman ile bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yürütmektedir. 2010 senesinde Ulusal Araştırma Enstitüsü ilan edilmiştir.

Projedeki Rolü: Küresel URBANREC projesinin çevresel ve sosyal değerlendirmesi hususundan sorumlu olmak ve endüstriyel düzeyde ürün geliştirmenin yanı sıra, URBANREC’in küresel iri hacimli atık yönetim sistemini Polonya’da uygulanmasına destek vermektir.

 

 

  • IYTE, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türkiye, Araştırma Merkezi:

1992 yılında İzmir’de kurulan enstitü, ileri düzey araştırma, eğitim verme, üretim ve bilim-teknoloji alanında danışmanlık yapma görevlerini üstlenmektedir.

Projedeki Rolü: Tekstil ve iri hacimli plastik atıkların Ahşap-Plastik Bileşimi sürecini ve final ürünlerin optimizasyonunu sağlamak ve URBANREC’in küresel iri hacimli atık yönetim sistemini Türkiye’de uygulanmasına destek vermektir.

 

  • ACR+, Association of Cities and Regions for Recycling and sustainable Resource management, Belçika, Diğer:

Uluslar arası kar amacı gütmeyen bir kurum olan ACR+ akıllı kaynak tüketimini ve kaynak korumalı sürdürülebilir atık sistemini, yeniden kullanım ve geri dönüşümü geliştirmek isteyen kişi/ kurumlardan oluşan şehirler ve bölgeler ağı vardır. Bu kişi/kurumlara uzmanlık sağlar ve geliştirme konusunda destek olur.

Projedeki Rolü: URBANREC aktivitelerinin yayılmasını sağlamaktır.

 

  • IZNAB, Iznab Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Polonya, KOBİ:

IZNAB, mühendislik alanında danışmanlık veren bir KOBİ’dir. Enerji-verimli binalar, akıllı ve yeşil ulaşım, temiz ve yeşil enerji, çevre ve nano teknoloji uygulamaları alanında uygun maliyete odaklanmıştır.

Projedeki Rolü: Ekonomik alanda ve URBANREC projesindeki iri hacimli atık yönetim sistemlerinin bilgilerinden faydalanmada destek vermektir.

 

  • ECOFRAG, ECOFRAGMENTATION Europe S.L., İspanya, KOBİ:

3D kesim ve su lazeri teknolojilerini kullanarak farklı türdeki sanayi ötesi atıkları değerlendirme amacıyla kurulan bir şirkettir. Yönetmleri %100 sürdürülebilir çevresel ve uygun maliyetli geri dönüşüm teknolojisidir.

Projedeki Rolü: Yeni 3D kesim sürecini URBANREC’in seçilen atık akışına uygulamaktır.

 

  • BPP, Blue Plasma Power, S.L, İspanya, KOBİ:

Organik atık malzemelerini kimya ve yakıt endüstri marketi yararına sıvı bio-solvent için sentez gazına çevirebilen Atıktan Enerjiye bitkileri geliştirmektedir. Bu teknoloji enerji bakımından kendini sürdürebiliyor ve karbondioksit bazlı kötü sonuçları azaltıyor.

Projedeki Rolü: Kimyasal ve yakıt elde edebilmek için URBANREC içerisindeki sert plastik karışımı ve tekstil atıklarına plazmalı katalitik hidro-gazifikasyon yöntemini uygulamak.

 

  • RAMPF, RAMPF Eco Solutions GmbH & Co. KG, Almanya, Sanayi Kuruluşu:

Şirket, 20 yıldan fazladır alternatif polyol geliştirme üzerine araştırma sürdürmekte. Geliştirdikleri sistemler hem çevresel hem ekonomik yarar sağlamaktadır.

Projedeki Rolü: Yeni PU köpükleri elde etmek amacıyla, PU atıklarından PU glikolizi sürecinin endüstriyel onayını sağlamak.

 

  • RESCOLL, Fransa, KOBİ:

Polimerler ve bileşikler alanında uzmanlaşmış bir araştırma şirketi olan RESCOLL, yenilikçi bir KOBİ’dir. Çalışma alanı endüstriyel araştırmalar yapmak ve yenilikçi ürünler ve süreçler geliştirmektir.

Projedeki Rolü: Geri dönüştürülmüş polyollardan üretilen yapışkanların endüstriyel onayını sağlamak.

 

  • EUROSPUMA, Eurospuma – Sociedade Industrial de Espumas Sintéticas, S.A., Portekiz, KOBİ:

Farklı endüstriler için temel köpük ve iri hacimli dokunmamış malzeme tedarikçisi olan firma, 1965’ten beri yüksek kalitede yenilikçi çalışmalar sergilemektedir. Ürünlerin standardını belirlemekte ve teknoloji geliştirmektedir.

Projedeki Rolü: Geri dönüştürülmüş köpük parçacıkları elde edebilmek için yürütülen PU yeniden birleştirme sürecinin endüstriyel onayını sağlamak.

 

  • DELAX, Colchones Delax S.L, İspanya, KOBİ:

2005 yılında kurulan firma, PU köpük yatak üretimi konusunda uzmanlaşmıştır. Valensiya’da yer alan firma, konfor-sağlık birlikteliğiyle yenilikçi çalışmalar yapan firma, sektörde öncüdür.

Projedeki Rolü: İri hacimli atıklardan gelen geri dönüştürülmüş köpük ve yapışkan bazlı yeni üretilen eko-tasarım yataklar için PU bazlı destek tabakalarının endüstriyel onayını sağlamak.

 

  • PROCOTEX, Procotex Corporation S.A, Belçika, Sanayi Kuruluşu:

Dokuma sanayi için keten hazırlama konusunda uzman olarak tanınan PROCOTEX doğal ve sentetik elyafın geri dönüşümünde liderdir.

Projedeki Rolü: Geri dönüştürülen tekstilin endüstriyel boyutta arıtılmasının endüstriyel tasdik ve plastik ve tekstil atıklarından iğneleme ile oluşan keçe, elyafla kaynaştırılmış bileşimler ile ahşap bazlı plastik üretmektir.

 

  • VANHEEDE, VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP, Belçika, Kuruluş:

Belçika’nın önemli çevresel şirketlerinden biri olarak bilinen VANHEEDE atık yönetimi ve atık değerlendirme rotaları konusunda çalışır. Çalışmaları, Belçika ve Kuzey Fransa’da 10 farklı alana yayılmıştır.

Projedeki Rolü: Geri dönüştürülmüş elyafla kaynaştırılmış plastik ve ahşap-plastik bileşimleri için endüstriyel ölçüde tasdik sağlamak.